dimarts, 4 de desembre del 2007

Mesures contra el canvi climàtic



Representants de 190 països s’han reunit a Bali on té lloc un cimera sobre el canvi climàtic que durarà fins al 14 de desembre i que té per objectiu arribar a acords i buscar solucions contra l’escalfament del planeta. I és que el panorama que es presenta pel que fa al canvi climàtic és bastant desolador:


“ La cimera de Bali ha de debatre els informes que experts i científics han presentat al llarg del 2007. Es tracta del resultat de quatre reunions en diverses ciutats mundials. El primer informe, sorgit al febrer d'una cimera a París, va corroborar que l'escalfament és irreversible a causa de les emissions de gasos d'efecte hivernacle en l'era industrial, i que la pujada se situarà aquest segle entre 1,8 i 4 graus, encara que podria arribar a ser de fins a 6,4 graus.
A l'abril, a Brussel·les, els científics van acordar un segon informe en què es va revelar que una pujada de dos graus de la temperatura mitjana del planeta suposarà l'extinció del 30% de les espècies i una important caiguda de la producció agrícola. El tercer estudi, discutit a Bangkok al maig, va subratllar la importància d'aplicar mesures i d'invertir en tecnologies per combatre el canvi climàtic i mitigar-ne els efectes. Finalment, València va ser l'escenari encarregat de tancar el pòquer de raons sobre el canvi climàtic. Va ser l'últim i el més contundent de tots, ja que va determinar que el canvi climàtic és inequívoc, que l'activitat humana el genera i que ja ha provocat impactes irreversibles.”
http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=233314


Els grans responsables del canvi climàtic hem estat nosaltres, doncs també hem de ser nosaltres els que hi trobem solucions. El problema és que no estem disposats a renunciar a les comoditats que ens ha portat aquesta era industrial. Segurament el primer que cal es conscienciació, que ens adonem que el canvi climàtic no és un problema menor i que és molt el que ens hi juguem: el futur. Però les mesures reals i directes no es poden fer esperar.