dissabte, 10 de novembre del 2007

Refranys

La paremiologia és la ciència que estudia els refranys. El lingüista V. Pàmies, que n’és un apassionat, ha creat diversos blocs per demostrar la riquesa del refranyer català (la notícia va ser publicada al diari Avui). Un d’aquests blocs és el primer refranyer català-castellà d’internet. La direcció del bloc, on es poden trobar refranys catalans amb la seva equivalència castellana, és: http://refranyer.blogspot.com/


Ah! Un refrany, dels molts que hi ha, que m’ha fet gràcia: “la llengua fa més mal que cap punyal”. Així que ja ho sabeu: mesureu l’ús de les vostres paraules que poden resultar una arma molt poderosa!

3 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Maria, gràcies per fer ressenya del meu refranyer.

Ara que comences un blog, bé que fa poc que l'has començat, comprendràs que el que realment té sentit és que els altres trobin sentit al que tu escrius. Si no fos així, faries un diari personal d'aquells que es tanca amb clau i forrellat, per llegir-lo només un mateix.

En canvi, en els blogs, la interacció amb els lectors t'anima a continuar.

Felicitats i endavant amb el blog!

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

Núria ha dit...

Quina llengua, l'òrgan? Jejeje. No és broma! A vegades sí que fa mal, amb això que la gran es menja la petita, i es perd aquesta última! És una llàstima! Ara faré un passeig pel bloc, a veure què hi trobo!

Fins demà!

Julià Pol ha dit...

“La llengua fa més mal que cap punyal”
Una eina tan "senzilla" però com bé dius tan poderosa com la llengua! La llengua és de fet l'expressió del nostre pensament, allò que ens permet sortir de nosaltres mateixos i convergir o no, amb altres persones, amb d'altres visions del món! I crear entre tots aquella visió del món que finalment li diem "realitat"...